De huidige vereniging

EHBO St. Rafaël anno nu…

Dezelfde kernwaarden als 80 jaren geleden worden met evenveel passie en zorg uitgedragen door onze vrijwilligers. Zoals pastoor Simons ooit mooi verwoordde “Mensen die in verenigingsverband opgeleid willen worden tot genezende helper in nood. Mensen die met hart en ziel zich aaneensloten om aan een oefening en training hun vrije tijd te geven. Vele mensen die met elkaar een stuk verantwoordelijkheid willen dragen voor het welzijn van de gemeenschap”. Het leveren van kwaliteit en optimale zorg is nog altijd de belangrijkste kernwaarde binnen onze organisatie.

Als vereniging proberen we zoveel mogelijk met onze tijd mee te gaan. Via verschillende informatiekanalen zoals onze website, facebook, email en internet proberen we onze diensten onder de aandacht te brengen. Persoonlijk contact blijft onze voorkeur houden. Het goed kunnen inspelen op de wensen en behoeften qua veiligheid van ons medemens staat bij ons hoog in het vaandel!

Adequaat reageren en intensief samenwerken

Adequaat anticiperen op veranderingen in onze huidige samenleving is van essentieel belang. Er zijn vele interne als externe factoren aanwezig, die van grote impact kunnen zijn. Met grote zorgvuldigheid en vanuit een open en professionele houding denken onze vrijwilligers mee in oplossingen en geven gevraagd en ongevraagd advies.

Vanuit een intensieve samenwerking met de gemeente Loon op Zand en de samenwerkingspartners als de Nederlandse Hartstichting en KNVB Tilburg willen wij onze kennis en expertise delen met de verenigingen, bedrijven en de bewoners van ons mooie gemeente Loon op Zand. Betrokkenheid creëren bij zowel jong als oud. Samenwerken aan een veilige en leefbare omgeving voor alle bewoners van gemeente Loon op Zand en omliggende gemeenten.