Onze diensten

Hulpverlening Evenementen

Organiseert u een evenement en wilt u gebruik maken van onze diensten?

Wat houdt hulpverlening in voor u als vrijwilliger?

Vast zijn jullie de afgelopen jaren een aantal van ons tegen gekomen om div activiteiten en festivals in en om Loon op Zand.
Zo kun je ons tegenkomen op:

• Carnaval
  • festival wereldwijd
  • kerstklokkenloop
  • Loonstars
  • Kraokfestival

Je herkent ons aan onze felgekleurde geel met blauwe outfits.
Deze activiteiten worden door ons met veel plezier gedaan. Wij zijn hier aanwezig op verzoek van deze activiteiten. Dit natuurlijk om ervoor te zorgen dat mocht het nodig zijn dat wij onze hulp verlenen op EHBO-gebied. Wij maken ook erg leuke dingen mee zoals laatst dat er bij het voetballen een jonge speler die zijn jeugd EHBO had gehaald al aan het koelen was. Supergoed!
Mocht je een geldig EHBO-diploma hebben en lijkt het je leuk dan ben je altijd welkom om met ons mee te lopen. Wij komen tenslotte op plekken die voor de “gewone“ bezoekers van zulk soort evenementen niet toegankelijk zijn.

Burgerhulpverleners
Een ander deel van onze hulverlening is het begeleiden van de burgerhulpverleners. Dit zijn mensen die zicht aangemeld hebben bij hartslagnu.nl Zij hoeven geen lid te zijn van onze vereniging, maar komen in actie bij een noodoproep voor AED/Reanimatie. Wel moeten zij regelmatig hun herhalingslessen volgen. Ook deze geven wij.

Hulpverlening bij evenementen

Tegenwoordig stelt de gemeente een aantal eisen bij het geven van een evenement. Eén van deze eisen is dat er EHBO-hulpverleners aanwezig zijn.
Wij als vereniging doen dit al jaren in en om Loon op Zand. Wij werken ook al jaren samen met de KNV-EHBO-afdeling Tilburg. Door deze samenwerking kunnen we meer en beter hulpverlenen omdat we zo een groter groep hulpverleners hebben. We staan op div evenementen van sport tot muziekfestivals en de intocht van de Sint of de dodenherdenking op 4 mei in de regio.